Personal coaching helpt

Personal coaching gericht op het (her)ontdekken van je kern kwaliteiten. Het werkt confronterend, persoonlijk, praktisch en doelgericht. Weten wie je bent, waar je staat en een beter inzicht krijgen in jouw huidige situatie. Dat vraagt stilstaan en reflectie. Personal coaching gaat jou uitdagen. Coaching is er voor iedereen die krachtiger, doelgerichter, effectiever wil functioneren en zich bewust is dat hiervoor een kritische blik naar zichzelf noodzakelijk is. Coaching is een antwoord op het jachtige leven. 

Door de 24 uurs economie en de voortdurende blootstelling aan informatie ontstaan er keuzemogelijkheden. Enerzijds zijn we op zoek naar glamour, spanning en sensatie, anderzijds neemt de behoefte aan rust en bewustzijn toe. Voortdurend staan we in ons leven onder een “bepaalde spanning”. Niet iedereen is even goed in balans. Bijvoorbeeld door keuzestress kan ons leven behoorlijk ontregeld worden. Het kan ons enorm vermoeien en indien dit ook nog samengaat met eventueel faalangst kan het ons gaan “verlammen”.
Het personal coaching traject begint met het formuleren van een aantal duidelijke ontwikkelingsvragen: waar loop je tegenaan? Wat belemmert je? Hoe zou je je willen ontwikkelen? Je gaat concrete “werksituaties” inbrengen en leert daar op een andere manier mee om te gaan.

 

We raken niet verstoord door wat er om ons heen gebeurt, maar door onze gedachtes er over.

Coaching helpt ?

Coaching kan worden toegepast op een grote variëteit aan problemen en levensvraagstukken. Het lichaam geeft signalen af, maar vaak luisteren we hier niet goed naar, omdat het hoofd zegt dat je door moet gaan. Gezonde stress is niet erg, maar sta je continu onder spanning, dan is dat niet goed. Vaak zijn het ook combinaties van dingen waar je tegenaan loopt. Wanneer je bijvoorbeeld stress hebt op je werk, dan heeft dit meestal ook invloed op hoe je functioneert in je relatie en/of gezin. Als je te lang doorgaat op de automatische piloot, kun je klachten krijgen. Als voorbeeld: piekeren, slaapproblemen, irritaties (kortaf zijn) en vermoeidheid. Dit kan leiden tot stress, overspannen raken of zelfs een burn out. Indien je dit in kaart gaat brengen en de hoogste prioriteit voorop kan stellen, kan je dit probleem aanpakken en oplossen. Hieronder een kleine opsomming van doelen waar je door middel van coaching mee bezig kan zijn:

Logo Wake UP Now

Wanneer je grootse prestaties wilt leveren, moet je beginnen waar je NU bent, gebruiken wat je NU hebt, en doen wat je NU kunt.

Wat u van mij maG verwachten

Ik ben een provocatief coach. Provocatief coachen is een prikkelende manier van helpen; een unieke cocktail van warmte, uitdagingen humor. Provocatief coachen is vaak effectief waar de klassieke benadering tekort schiet. Als provocatieve coach ben ik een beetje qua archetype de nar. IK zeg dingen die niemand anders zegt, zeker een hulpverlener niet. 

Ik benadert de cliënt met warmte en waardering. Maar daarbinnen daag ik hem uit, bijvoorbeeld door zwakke punten uit te vergroten, door absurde verklaringen te geven, door stereotypen te overdrijven, door non-verbaal gedrag clownesk te spiegelen, door de structuur volledig te vergeten, enzovoort. Dit is zo anders, dat ik als coach mensen kan helpen die niet gedijen op het reguliere dieet van steun, zelfreflectie en advies.

Hoe nauwgezetter je gaat luisteren naar de STEM in jezelf, hoe beter je hoort wat er buiten gebeurt.

wat werkt bij mij ?

Er is een diversiteit op het gebied van coaching en iedereen vraagt zich wel eens af: “wat is nu het beste”? Wat maakt nu een goede of slechte coach? Als ik daar mijn persoonlijke mening over ga geven zie ik het zo. Er is geen goed of slecht, het meest belangrijkste is dat een coach goed kan luisteren. Echt luisteren is ook horen wat er niet wordt uitgesproken. 

Je moet je gehoord voelen en
door te praten over je problemen is vaak al 50% van je “herstel” ingezet.
Daarnaast zou je jezelf ook deze vraag eens kunnen stellen. Een afgestudeerd schipper die hoogopgeleid is, maar zonder enige ervaring, zou jij je daarbij veilig voelen indien jij mee de oceaan mag overvaren?

Indien een schipper al 20 jaar ervaring heeft op zee maar minder diploma’s heeft, zou jij je daarbij veiliger voelen?
Het belangrijkste is dat een goede coach kan “meeveren “op jouw frequentie en een goede terugkoppeling kan geven. Als een coach zelf veel doorleefd heeft, maakt het dat een terugkoppeling soms sneller kan gaan. Daarbij is het ook van groot belang dat jij je begrepen voelt!

wake up now-doorleven

Je hebt een kracht in jezelf die groter is dan de obstakels die je tegenkomt.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Eén van de succesfactoren in een coachingstraject is de relatie tussen coach en coachee. Ik hecht dan ook veel waarde aan het matchingsproces en zet mijn expertise op dit gebied graag voor je in. Hierbij ga je leren om nieuwe paden te bewandelen en gebeurtenissen en ervaringen te interpreteren zodat je je reacties onder controle hebt en actie neemt die je dichter bij je doel brengt.

 

Samen beslissen we ook de acties die je moet nemen, voegen ze samen in een duidelijk plan en zetten mijlpalen neer om je ervan te verzekeren dat je op het gewenste pad blijft. Ik sta volledig achter je en wil net zo graag je doelen bereiken als jij dat wilt.Meer weten? Neem dan contact met mij op. Dit kan via het contact formulier, WhatsApp of gewoon even bellen.