Gertjan Veneman

Ik ben ondernemer & levensgenieter! Ik sta vol in het leven en geniet terug met volle teugen. Ik pak alles vanuit de positieve kant aan en zie tegenslagen als kans om te groeien en mezelf te blijven ontwikkelen. Mijn passie is om anderen te begeleiden naar een leven vol levensenergie en vreugde! En dat is een cadeau voor ons beide.

Ik word er blij van om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen en te leren in hun kracht te staan.

Gertjan Veneman - Wake Up Now

Coaching is about creating an action plan that moves you forward, from where you are, to where you want to be

Kracht, humor & pro-actief

Mijn eigen ontwikkeling en ervaringen zijn doorslaggevend geweest om ook andere te gaan helpen met hun persoonlijk groei-procces. Contact van-mens-tot-mens staat voor mij centraal, omdat we hierin kunnen leren en groeien.

Ik ervaar het leven als een grote leerschool waar ik voor heel veel keuzes heb gestaan. Makkelijke keuzes maar vaak ook moeilijke keuzes. In dit leerprocess ben ik mijzelf meerdere keren tegen gekomen maar ik zag iedere tegenslag altijd als een uitdaging.

Ik ben nu ook van mening dat wanneer wij onszelf onderrichten om positieve gedachten te creëren, wij dan ook positieve gevoelens zullen ervaren. Na mijn studie ben ik in verschillende functies in het bedrijfsleven werkzaam geweest. Gaandeweg gingen mijn aandacht en interesse steeds meer uit naar de ‘mens’ kant van het werk. Vragen als ‘wat motiveert iemand?’ of: ‘waarom lukt iets de ene persoon wel en de ander niet?’ bleven mij boeien.

Als je voor elke positie de beste speler kiest, heb je nog geen sterk elftal maar een team dat als los zand uiteen valt.

ING bank

Tot 1999 ben ik altijd werkzaam geweest bij enkele electronica speciaalzaken en na 2 keer gewisseld te zijn van baan, startte ik als adviseur bij een onderdeel van de ING bank.

Na een lang opleidingstraject van 6 maanden en een intensieve studie startte ik in het jaar 2000. Als een van de eerste in de regio werd ik in 2002 erkend hypotheek adviseur. Het was een pittige studie op HBO niveau. Jaren later werd ik ook deels bij Postbank ingezet als communicatie adviseur pensioenen voor bedrijven.

Ik was werkzaam tot eind 2010 en toen belandde ik in een burn-out achtige situatie. Ik kon niet overweg met de inhaligheid van het “systeem” waarbinnen veel collega’s de klant niet altijd centraal stelde. Een fraudezaak van een collega maakte dat ik uiteindelijk ben weg gegaan. Dit werd mij toen mogelijk ook gemaakt door een reorganisatie.

Nieuw avontuur

Voor mij begon een nieuw avontuur. Ik startte een bedrijf met de inkoop/verkoop van USAcars. Het was een mooie tijd en ik was in wel in 5 landen geweest en veel mooie dingen gezien en meegemaakt.

In 2012 startte ik ook met de in en verkoop van ledverlichting geschikt voor 12V en 24V. Ik bouwde aan een dealer netwerk want ik was van mening dat je succes moest delen en samen groeien veel mooier was. Ook hier weer de mooiste mensen mogen ontmoeten en heel veel leuke dingen mee gemaakt.

In mijn business liep ik tegen een struikelblok en ik ging daar toen goed over nadenken. Iets deed ik fout. De grootste fout die ik jaren maakte was dat ik de onderneming altijd had gevoerd door de “bril”van anderen. De klant kwam altijd op de eerste plaats en ik dacht te weinig aan het netto resultaat en kosten aspecten.

Trending Today Onzekerheid Provocatief coachen Cognitieve dissonantie

Onderwijs

Naast mijn onderneming wilde ik ook een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en in 2019 gestart met het geven van trainingen op scholen op basis van respect en positiviteit. 

Ik vond dit reuze leuk en ik ging beseffen dat hier mijn ook toekomst lag. Ik haalde ook heel veel energie uit deze trainingen.

De kracht van positieve gedachten

Gedachten bepalen jouw gevoelens

Coaching is about creating an action plan that moves you forward, from where you are, to where you want to be

Verhaal

In grote lijnen is dit mijn verhaal. Indien ik mijn complete levensverhaal zou vertellen, dan kom ik aan twee boeken tekort. Als mensen mij vragen of ik mijn leven weer zo zou willen leven zou ik zeggen JA. 

Zonder al de negatieve dingen zou ik ook niet de persoon zijn geworden die ik nu ben. Want negatieve dingen zijn er ook voldoende geweest.
Ik zeg altijd “het leven is een grote leerschool”. 

Je bent nooit te oud om te leren en als je geloofd in jezelf is er heel veel mogelijk. Ik zeg ook altijd dat er iedere ochtend een “cadeau ”klaarstaat. Klaarstaat om te mogen worden uitgepakt. Niet ieder cadeau is even mooi maar dat is een onderdeel van het leven. 

Je hoeft ook niet altijd het “cadeau”aan te nemen. Je mag het altijd “terug geven”.

Ik combineer al mijn kennis uit opleidingen en eigen levenservaring en probeer daarmee mensen bij mijn coaching zoveel mogelijk een positieve en gezonde lifestyle mee te geven. De weg naar “totaal welzijn”. 

Ik sta er nog steeds van versteld hoeveel invloed lichaam en geest op elkaar hebben. Stress zorgt voor een slechte weerstand, slecht herstel en stijve spieren. Een pijnlijk lichaam zorgt voor behoorlijk veel stress.

.
.

Hoe onderscheid ik mij van anderen?

Na diverse opleiding waaronder een coaching opleiding, opleiding familieopstelling en opleiding DISC voelde ik mij geroepen om een stap verder te gaan. Iedereen op is zijn of haar eigen manier authentiek. Ik onderscheid mij door volledig mezelf te zijn: Enthousiast, energiek, inspirerend en vooral eerlijk en oprecht! Mijn werkwijze stem ik altijd af op wensen en behoeftes. Mijn kernkwaliteit is provocatief coachen. Met Provocatief coachen onderscheid ik mijzelf t.o.v. veel andere coaches. Daarbij is het voor de cliënt vaak ook fijner als we samen snel op een goede frequentie zitten. 

Doordat ikzelf ook veel doorleefd heb is het vaak veel makkelijker om cliënt te kunnen begrijpen en “voelen”.

Er is een gezegde:  “schoenmaker blijf bij je leest”en zo sta ik er ook in. Ik werk veel samen met o.a. voedingsdeskundige, ervaringsdeskundige en verslavingsdeskundige. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat iemand het juiste pad gaat bewandelen. Eerlijkheid duurt het langst en ik zal nooit een cliënt blijven begeleiden, indien de situatie niet verantwoord is. 

Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan gecompliceerde trauma’s of bepaalde eetstoornissen. Wel moet ik daarbij vermelden dat herbeleven traumatiserend kan werken. Persoonlijk ben ik geen voorstander van herbeleven maar meer een voorstander van aandacht geven aan het “gezond “brein en deze “groter “maken.

Ik ben al 20 jaar met Reiki bezig en daardoor heb ik ook geleerd dat innerlijke rust heel belangrijk is en ook helend gaat werken. Ik hoop nog vele jaren mensen en bedrijven te mogen helpen met hun persoonlijke ontwikkeling en doe dat tot op de dag van vandaag met heel veel plezier.

We groeien niet als dingen te makkelijk zijn, we groeien juist als we voor uitdagingen staan.